Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині до закінчення осіннього призову залишилось два тижні, а ситуація - плачевна

Понеділок, 13 листопада 2017 18:19
На Тернопільщині триває осінній призов-2017. Він розпочався 1 жовтня і закінчиться вкінці листопада. Однак, кажуть в обласному військкоматі, наразі хвалитися немає чим – хлопці йти в армію не хочуть.

- Найкраще виконали план осіннього призову – у Заліщицькому, Гусятинському, Борщівському та Зборівському районах. Гірша ситуація у Бережанському, Кременецькому, Бучацькому та Монастириському районах. А от у місті Тернопіль та в Чортківському районі взагалі катастрофічна ситуація, - повідомляють в облвійськкоматі.

За офіційною інформацією, яку наводять по статистиці, зараз план осіннього призову строковиків на військову службу на Тернопільщині виконали лише на 65%. Загалом в Україні план виконали на 75%: з 10, 5 тис. вже набрали 8 тис.

У військкоматах перевіряють особисту інформацію, ерудицію та фізичну підготовку, а лише потім розподіляють у різні роди військ, розповідають в Мінобороні. Нагадаємо, громадянам України у призовному віці потрібно прибувати до призовних дільниць навіть у випадку неотримання ними повісток. Про це заявив заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ полковник Валерій Дендебера.

«Згідно з указом Президента, з початку роботи відповідних комісій громадянин, у тому випадку коли йому не прийшла повістка, зобов’язаний у 10-денний термін прибути до призовної дільниці. Це потрібно для з’ясування статусу «кво», - відзначив Дендебера.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ