Читайте нас в соціальних мережах

Над Тернопільщиною нависла екологічна катастрофа

Четвер, 09 листопада 2017 15:27
Тернопільській області загрожує екологічна катастрофа. Першими на сполох забили мешканці міста Теребовля.

Люди помітили забруднення річки Гнізна, зокрема, білу піну із запахом сироватки, яка характерна для відходів молокозаводів, що без жодного очищення виливають у річку. Це специфічні, шкідливі для навколишнього середовища відходи. Поряд з тим, у водойміна поверхні знайшли безліч загиблої риби.

На місцевому молокопереробному підприємстві коментувати ситуацію відмовляються, але запевняють – утилізацією відходів повинно займатися профільне комунальне підприємство. Відповідні документи це підтверджують.

За фактом системного забруднення річки Теребовлянська місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.242 КК України – порушення правил охорони вод. Призначено екологічну перевірку. На даний час очікуються її результати.

Відзначимо, Україна — у списку країн з найбільшим забрудненням навколишнього середовища. Щорічно брудне повітря вбиває близько 500 українців на кожні 1000 квадратних кілометрів – тобто 301 тисяча осіб (всього за рік Україна втрачає близько 700 тисяч жителів).

Додати коментар