Читайте нас в соціальних мережах

Через власну наївність жителі Тернопільщині втратили тисячі доларів, бажаючи виїхати закордон

П'ятниця, 13 жовтня 2017 14:55
На Тернопільщині дві шахрайки придумали хитру схему як заробити грошей на довірі людей. Обіцяючи наївним громадянам еміграційні візи до США та Канади, 69-річна пенсіонерка разом із 35-річною напарницею добряче «підзаробили», видурюючи у них тисячі американських доларів.

За словами слідчого Тернопільського відділу поліції Мирона Шеремети, слідчо-оперативні заходи по доведенні причетності шахрайок до незаконних оборудок тривали майже рік.

- На даний час ми встановили п’ятьох осіб, які потерпіли від злочинних дій підозрюваних, - розповідає Мирон Шеремета. – Чотирьом з них лиходійки обіцяли безперешкодний виїзд до Сполучених штатів Америки, а одного чоловіка запевняли, що вже незабаром він зможе емігрувати до Канади. Свої послуги зловмисниці оцінювали, залежно від фінансових спроможностей клієнта. Найменша сума, яку видурили у потерпілої , - тисяча американських доларів, ще одна клієнтка заплатила п’ять тисяч зелених, бо прагнула виїхати в Штати до матері, а за омріяну Канаду житель Тернопільщини віддав золотий ланцюжок вагою 50 грамів та три тисячі доларів.

Зловмисниці дурили людей, мовляв, всі папери у посольствах  і з дня на день має бути результат по відкритті візи, в той час як стоси паперів просто лежали у них вдома. Так тривало більше року. Лише зрозумівши, що їх дурять, жителі Тернопілля почали звертатися до правоохоронців.

Співробітники поліції у вчиненні злочинів, передбачених частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу, вже оголосили підозру двом аферисткам, обрано в якості запобіжного заходу домашній арешт в нічний час та накладено арешт на майно однієї з підозрюваних. На даний час триває досудове розслідування.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар