Читайте нас в соціальних мережах

До тернопільського храму Бориса та Гліба привезли ікону, яка мироточить

Середа, 11 жовтня 2017 16:30
У церкві Бориса та Гліба Тернопільської єпархії УПЦ Київського Патріархату, що знаходиться на вулиці Білогірській в Тернополі, від 8 жовтня перебуває ікона ігумена Сергія Радонезького, яка мироточить.

Образ до храму передала парафіянка Галина Шумейко, повідомляє Сорока.

– Цієї неділі ми вшановували подвижника ігумена Радонезького, тому привезли до храму його образ. За словами власниці ікони, вона мироточить і чітко можна побачити краплі мира, – розповів настоятель церкви отець Руслан.

Галина Шумейко часто подорожує святими місцями, 11 разів вона була у Єрусалимі, а також бере участь у паломництві. Вдома жінка має власну капличку, де зберігає велику кількість ікон, які інколи мироточать.

– У 2004 році я їздила у паломницький тур «Золоте кільце». У місці, де знаходяться мощі Радонезького, я придбала цю ікону, приклала її до мощей та привезла додому. Образ знаходиться в мене вже близько 13-ти років, однак почав мироточити десь 4 роки тому, – поділилась пані Галина.

За словами 53-річної Галини Шумейко, до церкви вона прилучилась після операції в  онкологічному диспансері.

– Коли мені було 33 роки, то я перенесла операцію, після якої лікарі сказали, що дітей у мене більше не буде. У цей момент я звернулась до Бога, ридала і казала: «Господи я не вірю, що в мене більше не буде дітей. Якщо Ти подаруєш мені малюка, я буду дякувати до кінця своїх днів».  Господь почув мої благання і через два місяці я завагітніла. Лікарі не могли повірити у таке диво. Після того я почала більше ходити до церкви та їздити по святинях. Зараз мій 19-річний син прислуговує в церкві, – поділилась жінка.

До слова, ікона ігумена Сергія Радонезького перебуватиме у храмі Бориса та Гліба до неділі, 15 жовтня.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ