Читайте нас в соціальних мережах

За сприяння Ігоря Гуди у Ватикані коронують старовинну ікону з Тернопільщини

Середа, 11 жовтня 2017 17:20
На урочистій Літургії, що відбудеться 15 жовтня на площі святого Петра у Римі, з нагоди канонізації  чотирьох мучеників та чотирьох святих, буде присутня для публічного почитання вірними з цілого світу копія Чудотворної Ікони Зарваницької Матері Божої.

Напередодні Літургії Папа Римський Франциск благословить корони, що будуть «почіплені» на копію Чудотворного Образа. Варто відзначити, що коронація самої Зарваницької Ікони відбулася рівно 150 років тому, тоді це дійство звершив Святіший Отець Пій IX.

Зважаючи на цю визначну подію, що відбудеться у Ватикані за кілька днів, Зарваницьку Ікону (копію), що вже прославилася чудами, протягом кількох місяців відновлювали у Червонограді. В 1922 році її написав знаний у наших краях митець Петро Холодний. За радянської влади, у часи підпілля УГКЦ, її зберігали в приватному помешканні у селі Зарваниця. За ці роки святиня дуже зруйнувалась. Тож після Всеукраїнської прощі в Зарваниці цьогоріч ікону Матері Божої Зарваницької відреставрували.

guda ikona 11 10 17

До складу делегації, що супроводжує Ікону до Рима, входять: Ректор Марійського Духовного Центру «Зарваниця» — митрофорний протоієрей Володимир Фірман, Судовий Вікарій Тернопільсько-Зборівської Митрополії отець Роман Дутчак, та протоієрей Любомир Зозуляк. Вкотре на потребу Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відгукнувся підприємець та меценат, керівник «Креатор Буд» та засновник фонду «Твори добро» Ігор Гуда разом з дружиною, котрі також будуть присутні на Божественній Літургії з Святішим Отцем та взяли на себе організаційні витрати цього паломництва.

— Зарваниця — те місце, яке об’єднує тисячі українців у молитві, яке щороку гуртує усіх в одну велику християнську родину. Тернопілля стає духовним центром не лише України, а й цілої Європи: сюди приїжджають з-за кордону, з різних українських міст, спеціально на прощу вертаються заробітчани, які вже давно мешкають далеко від дому. Краяни цінують та шанують це визначне місце. І кожен з нас, маючи нагоду, відвідує храм, підтримує, допомагає. Тому, звісно, ми з сім’єю теж радо відгукуємось та щасливі, бо можемо бути корисні,коментує Ігор Гуда.

Нагадаємо, з благословення Митрополита Василія (Семенюка) Ігор Гуда минулого року разом з дружиною сприяв перебуванню на Тернопільщині Нерукотворного Образ Спаса з Едеси. Його благодійний фонд узяв на себе всі витрати. Тоді ікону, яка перебувала на Тернопільщині, відвідали сотні тисяч вірян з цілої країни

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ