Читайте нас в соціальних мережах

Новообраний керуючий Тернопільською єпархією УАПЦ - скандальний священик, у якого чималі проблеми із законом

Вівторок, 10 жовтня 2017 14:56
Менше місяця минуло з тих пір, як 19 вересня більшістю голосів на посаду керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ було обрано Преосвященнійшого Тихона (Петранюк), єпископа Одеського і Чорноморського. Втім, громадськості стали відомі «пікантні» подробиці темного минулого «гідного послідовника традицій попередніх керуючих єпархією».

Так з 21 жовтня 2009  він призначений на посаду єпископа Луганського і Старобільського УПЦ КП. Однак своїми діями він фактично розвалив і так одну з найбідніших єпархій УПЦ Київського патріархату.

Улітку 2010 року ЗМІ розтиражували інформацію про підпал дерев’яного храму на честь Архістратига Божого Михаїла у Луганську. Згідно з повідомленням єпископа, вночі 18 липня двоє невідомих побили сторожа і підпалили майже завершену будівлю церкви. Збитки склали понад 300 тис. гривень. Проте згодом з’ясувалось, що пожежі не було. Єпископ Тихон таким чином хотів приховати фінансові розтрати не за призначенням. Коли справа набула розголосу, Тихон, який у березні 2010 року шахрайським шляхом заволодів грошима мешканця міста Луганська у сумі 100 тисяч доларів США, втік з єпархії.

13 грудня 2010 року Священний Синод УПЦ КП звільнив Тихона від управління Луганською єпархією та заборонив у священнослужінні до повного і правдивого покаяння.

Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області порушило кримінальну справу за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та оголосило Тараса Петранюка у розшук.

Як повідомляє сайт Тернопільської єпархії УАПЦ, таким чином Блаженніший Митрополит Макарій (Малетич) усіма силами намагається на базі Української Автокефальної Православної Церкви створити небезпечне злочинне угрупування, куди можна потрапити за окрему плату. Предстоятель приймає усіх бажаючих, які мали чи мають проблеми з законом, перебували чи перебувають у розшуку та регулярно звершують канонічні злочини проти Церкви. Підтвердженням кримінального авторитету “будівничого” Церкви став масштабний скандал довкола гектару землі в парку культури і відпочинку «Почайна», яку владика Макарій зобов`язувався віддати під забудову багатоповерхового житлового комплексу. У зв`язку з чим Генеральною Прокуратурою України було порушено кримінальне провадження…

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ