Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські активісти рибоохорони спіймали на Дністрі браконьєра у погонах (фото)

Субота, 07 жовтня 2017 15:36
Той, хто мав оберігати водойми від браконьєрів, сам виявився одним із них. На річці Дністер тернопільські активісти спільно з хмельницькими рибалками спіймали «на гарячому» інспектора рибного патруля.

Про це повідомив керівник ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля» Андрій Об’єщик.

«Бакотська затока на річці Дністер – місце, куди з’їжджаються на відпочинок люди зі всієї України, відоме далеко за межами Подільського регіону. Окрім туристів, ця мальовнича місцина особливо приваблива для тих, хто полюбляє незаконну наживу. За словами жителів окружних сіл, впродовж років тут процвітає річкове браконьєрство.

Так, в ніч з 23 на 24 вересня 2017 року представники громади рибалок Хмельниччини спільно з активістами ГО Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля" вирішили провести рейд до затоки, аби на власні очі переконатися в тому, що Бакота дійсно стала раєм для браконьєрів», - пише Андрій Об’єщик в мережі «Фейсбук».

І догадки активістів не були марними. В ході рейду біля с. Гораївка на Бакотській затоці затримали на гарячому Хмельницького інспектора рибного патруля. О 20-00 год. виставив з човна 4 сітки і о 4-00 год. сам зняв ті сітки, привіз на базу водозабору гораївських дач, де і був затриманий. Завдані збитки оцінили в 20 тисяч гривень.

Керівництво Держрибагенство України пообіцяло негайно звільнити перевертня в погонах. Так і сталося. Вже наступного дня головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Хмельницької області був відсторонений від виконання обов’язків на час розслідування справи, в якій він фігурує як браконьєр. Після доведення його провини недобросовісного інспектора рибного патруля буде звільнено та притягнуто до відповідальності за ст. 249 КК України.  

22008262_475493919492220_2468560481996285057_n.jpg 304473.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ