Читайте нас в соціальних мережах

За спорудження "Водної арени Тернопіль" на тендері "змагалися" лише дві фірми. І ті - з карними справами

Четвер, 05 жовтня 2017 11:30
Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації 28 вересня за результатами тендеру замовило ТОВ «Авакс Проф» реконструкцію гідротехнічних споруд веслувального каналу з добудовою центру веслування та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль» за 62,27 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2018 року в західній частині Тернопільського ставу влаштують веслувальний канал з фінішною зоною, водопропускну споруду та автодорожній міст, укріплять берег обвідного каналу, зведуть спортивний комплекс, трибуни, стартові та фінішну вишки, а також озеленять та благоустроять територію. У липні капсулу під це будівництво заклали губернатор Тернопільщини Степан Барна, мер Тернополя Сергій Надал і прем’єр-міністр Володимир Гройсман, пише видання "Наші гроші".

Єдиним конкурентом було ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктора Чорнухи, який до липня 2014 р. був членом виконавчого комітету Луцької міськради. У 2006-2010 р. він був депутатом Волинської облради від ВО «Батьківщина». Поліція підозрює службовців цієї фірми у привласненні більше 2 млн грн. бюджетних коштів під час виконанні ремонтно-будівельних робіт у Волинській області. Нині ніхто не знижував ціну під час аукціону.

Тернопільський «Авакс Проф» належить Олександру Григоровичу Ярмоленку, котрий значиться підписантом ТОВ «Сакура Плюс» Дмитра Олександровича Ярмоленка. Першою фірмою керує Наталія Грохола, а другою – Наталія Гавриш.
Раніше співзасновником переможця була дружина Олександра Ярмоленка Ольга Ярмоленко, яка зараз є заступником начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міськради.

У серпні 2016 року «Авакс-Проф» виграв два тендери УКБ Тернопільської ОДА щодо капітального ремонту доріг по вул. Енергетична та вул. Лесі Українки в місті Шумськ. У січні цього року поліція розпочала кримінальне провадження щодо цих підрядів. Фірму підозрюють у привласненні бюджетних коштів шляхом складання фіктивних актів виконання робіт із завищеними обсягами та об’ємами, тоді як роботи не були виконані у повному обсязі. У вересні 2017 року суд надав поліції доступ до документів про рух коштів фірми у банку ПУМБ.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ