Читайте нас в соціальних мережах

Роман Заставний привідкрив завісу майбутнього школи мистецтв

Середа, 04 жовтня 2017 15:23
Тернопільська обласна школа мистецтв може переїхати в нове приміщення.

Таке прохання батьки і педагоги навчального закладу висловлювали вже давно. І в 2007 році в тодішнього міського голови обласного центру була ідея переселити школу мистецтв у стіни ЗОШ №24. «Та напевно на щастя, - констатує сьогодні Роман Заставний, - зробити це тоді не вийшло. Проте на базі ЗОШ №24 реалізували проект «Школа майбутнього», який допоміг закладу набирати більше школярів у свої класи».

А сьогодні міська та обласна влада Тернополя, спільно з народними депутатами нарешті досягли порозуміння в цьому питанні. За словами голови депутатської групи «Тернопільщина» у Верховній Раді Романа Заставного, узгодити всі організаційні моменти планують якнайшвидше, аби в бюджеті на 2018 рік закласти необхідну суму. Обов’язки по фінансуванні школи мистецтв вирішили й надалі залишити спільно обласній та міській владі.

«Водночас я проти перенесення школи мистецтв за межі Тернополя, - наголосив Роман Заставний. - Зараз ми повинні втримати існуючі домовленості, і далі їх відстояти. Щоби потім не було політичних демаршів. Це певний тест, чи здатні ми об’єднатися і працювати, а не лише протестувати».

Паралельно з переміщенням школи мистецтв, голова групи «Тернопільщина» та його колеги-нардепи розглядають можливість створити на її базі спортивний проект. «Адже не правильно зосереджувати творчих дітей тільки на мистецтві та нехтувати їхнім здоров’ям. То ж поєднувати художні заняття зі спортивними – важливо для міцного майбутнього покоління», - підсумував голова депутатської групи «Тернопільщина».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ