Читайте нас в соціальних мережах

Голова Тернопільської облради заявив про необхідність залучення новоутворених об'єднаних територіальних громад до міжнародного співробітництва

Вівторок, 26 вересня 2017 11:02
На цьому Віктор Овчарук наголосив під час першого дня проведення VІ Конгресу ініціатив Східної Європи в панельній дискусії на тему: «Створення мережі міжнародного співробітництва органів місцевого самоврядування».

«Залучення новоутворених об’єднаних територіальних громад області до мережі міжнародного співробітництва органів місцевого самоврядування сприятиме завершенню реформи децентралізації та підвищенню ефективності управління територіями, - сказав голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук. - Тема панельної дискусії є досить актуальною в плані обговорення шляхів реформування місцевого самоврядування України та його адаптації до вимог європейського адміністративного простору, розвитку міжнародного співробітництва на місцевому рівні. За таких умов допомога більш розвинутих в економічному та соціальному плані країн набуває для нас великого значення, не тільки відкриваючи можливості отримати додаткові ресурси для власного розвитку, а й наближуючи нашу державу до світових інтеграційних процесів, зокрема європейських, переймаючи і апробуючи досвід цих країн.»

У зазначеній панельній дискусії участь в обговоренні взяли Президент Фонду Менеджерських Ініціатив Павло Прокоп, віце-маршалек Люблінського воєводства Кшиштоф Грабчук і мер Теребовля Сергій Поперчний. А ще під час першого дня проведення Конгресу відбулась панельна дискусія «Інтеграція країн Східного партнерства». Модератор заходу екс-віце-міністр іноземних справ Польщі Кшиштоф Становськи представив головних доповідачів зазначеної теми – віце-президента Європейського парламенту Рішарда Чарнецького, посла Азербайджана в Польщі Хасана Хасанова і посла Польщі в Україні Яна Пекло.

Сьогодні, 26 вересня, Форум продовжить свою роботу.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ