Читайте нас в соціальних мережах

Оголошено конкурс на посаду директора одного з музеїв Тернопільщини

П'ятниця, 22 вересня 2017 10:01
Тернопільська обласна рада оголосила конкурс на заміщення вакантної посади директора музейного комплексу «Лемківське село».

Нагадаємо, що 23 серпня депутати звільнили керівника цієї установи Михайла Тиханського. Наразі обов’язки директора тимчасово виконує доглядач музейного комплексу Тетяна Козак.

На посаду директора музейного комплексу «Лемківське село» може претендувати людина, яка має громадянство України, вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше 3-х років, вільно володієдержавною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

На засідання конкурсної комісії кандидатам необхідно підготувати публічну презентацію проекту програми розвитку музейного комплексу «Лемківське село» на один і п’ять років.

Документи приймаються за адресою: м. Тернопіль, вул. М. Грушевського, 8, каб. 647, e-mail: [email protected]. Довідки за телефонами (0352) 430399.

Дата початку приймання документів: 22 вересня 2017 року

Дата початку формування конкурсної комісії: 25 вересня 2017 року

Конкурсна комісія проведе перше засідання через 10 днів після закінчення терміну приймання документів.

До складу конкурсної комісії увійдуть й представники громадськості. Для цього громадським організаціям відповідного функціонального спрямування потрібно до 6 жовтня 2017 року подати Тернопільській обласній раді лист-пропозицію, підписаний керівником громадської організації, із зазначенням трьох кандидатур, які рекомендуються для включення до складу конкурсної комісії.


Музей лемківської культури і побуту в Монастириську був відкритий 3 листопада 1996 року при районному відділенні товариства «Лемківщина» з метою запобігання асиміляції лемків, збереження їх культури, мови, побуту, обрядів.

16 вересня 2011 р. прийнято рішення обласної ради реорганізувати установу Тернопільської обласної ради «Монастириський комунальний музей лемківської культури і побуту і на її базі створити установу «Музейний комплекс «Лемківське село».

Музейний комплекс за своєю структурою – етнографічний, а також музей під відкритим небом. Його експозиція побудована за тематичним принципом, в яких знаходяться 8 експозиційних залів і 6 будиночків. Тут представлена матеріальна і духовна культура Лемківщини. Це єдиний музей в Україні, в якому зосереджено найбільшу збірку пам’яток історії, мистецтва і побуту переселенців – лемків.

Додати коментар