Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільському ставі змагатимуться дракони

Середа, 13 вересня 2017 16:42
На Тернопільському ставі відбудуться змагання «Університетська морську милю» з веслування на драгонботах.

«Тернопільський національний економічний університет організовує Кубок ТНЕУ «Університетська морська миля» з веслування на драгонботах!», -  повідомили у прес-службі вузу.

Спортивне дійство відбудеться 20 вересня 2017 року й триватиме з 14 до 18.00 год. в акваторії ставу між Острівцем Кохання та пристанню для Тернопільського катера.

Захід приурочений Міжнародному дню студентського спорту. 

Драгонбот, або ж "дракон" - велике каное, з головою дракона і хвостом. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять веслярів сидять по десять з кожного боку.

Історія цього виду спорту почалася більше 2000 років тому в Китаї. За цей період в Азії «дракони» придбали таку популярність, що сьогодні, за даними Азіатської і міжнародної федерацій, в цьому регіоні світу налічується близько 150 мільйонів людей, що займаються і виступають в турнірах.

Масовий розвиток «драконів» в Азії, доступність цього різновиду веслування, коли для початку занять не потрібно ніяких спеціальних навичок, а вікові обмеження відсутні, сприяли тому, що на цей вид спорту звернули увагу в багатьох країнах світу.

Додати коментар