Читайте нас в соціальних мережах

Унікальний рекорд: мешканець Тернопільщини віджався на цвяхах 50 разів

Вівторок, 29 серпня 2017 09:42
У Тернополі встановили унікальний рекорд. 54-річний спортсмен з Хоросткова за хвилину віджався на цвяхах 50 разів. Опорою для цього слугували лише 5 металевих стержнів.

Торік Василь Шевчук вже встановив подібний рекорд. Тоді віджався від підлоги на пальцях 63 рази за хвилину. За це потрапив до української книги рекордів. На досягнутому не зупинився, адже за рік навчився краще володіти тілом.

«Спортом можна займатися у будь якому віці та умовах. Наприклад віджимання від підлоги – найдоступніша вправа. Минулого року побачив по телевізору, як чоловік віджимається на пляшках. Спробував, ця вправа виявилась занадто простою для мене. Відтак придумав конструкцію з цвяхів», - розповідає Василь Шевчук.

Спортсмен зізнається, віджиматися на цвяха – складно. Швидко втомлюють пальці. Тому людям без належної фізичної підготовки не рекомендує братися за виконання цієї вправи. Проте наголошує – молоді необхідно займатися спортом.  

«Зараз молодь нарікає, що немає умов для заняття спортом, немає спортзалів. Хто хоче займатися, той знайде умови, час і все інше. Тільки з одним віджиманням можна багато всього придумати, щоб тримати себе у добрій фізичній формі», – каже рекордсмен.

Василь Шевчук заохочує до занять спортом молодь та школярів Хоросткова. Спеціально для них минуло річ облаштував тренажерний майданчик. Крім того, збудував невеликий басейн та дитячий майданчик.

У планах рекордсмена встановити ще кілька спортивних майданчиків для громади Хоросткова. А сам не припиняє ретельно готуватися до наступного рекорду. Деталі не розголошує. Каже, що своїми досягненнями знову хоче вразити тернополня. 

Додамо, що рекорд Василя Шевчука увійшов до «Книги рекордів Тернополя». Це вже четвертий запис у книзі. Проте в планах цьогоріч як мінімум двадцять подібних записів.

Додати коментар