Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі з'явилася назаретська хатина Богородиці

Середа, 16 серпня 2017 15:05
Міні-церкву, яка є копією назаретської хатини Богородиці, збудували на Тернопільщині. Її спорудження розпочалося ще у 2011-му році у Зарваниці.

Унікальний храм освятять вже наступної неділі, 27 серпня, під час щорічної Успенської прощі. Після цього у хатині Матері Божої проводитимуть богослужіння.

Як повідомляють у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, в проекті назаретської хатини Богородиці в Зарваниці передбачили оригінальні розміри та вигляд конструкції. Оригінал хатини зберігається нині в місті Лорето (Італія). За переказами, саме в ній відбулася подія Благовіщення, коли архангел Гавриїл благовістив Пречистій Діві Марії про народження Божого Сина.

Як свідчить історія, Святий Будинок у Назареті був знайдений і прославлений Святою рівноапостольною царицею Оленою. За її наказом над ним постав храм Богородиці. Наприкінці XIII століття, після падіння Хрестоносного королівства в Палестині та вигнання християн зі Святої Землі, він був зруйнований, і Святий Будинок опинився під загрозою. Згідно з переказами, рятуючи Святиню, ангели перенесли її в Далмацію, що на Балканському півострові, а потім будинок опинився в Лорето, яке стало відомим на увесь світ місцем паломництва.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ