Читайте нас в соціальних мережах

Які пенсії отримуватимуть жителі Тернопілля?

Вівторок, 15 серпня 2017 12:42
Тернопільських пенсіонерів очікує обіцяне урядом підвищення пенсії, що передбачається в рамках реалізації пенсійної реформи в Україні. Отож, скільки отримуватимуть наші пенсіонери?

За словами  заступника міністра соціальної політики Миколи Шамбора, пенсії підвищаться в середньому на 380 грн. Проте буде і близько 2 млн громадян які отримають підвищення пенсій приблизно на 200 грн, а ще 1,2 млн громадян отримають підвищення більше ніж на 1 тис грн.

"В середньому пенсія підвищиться десь на 380 грн. Підвищення пенсій кожної людини я не можу на сьогодні сказати, тому що воно буде індивідуальним залежно від показників кожного – зарплата, стаж. Таке підвищення може бути до 200 грн – більше 1 млн громадян отримають, але більше 1,2 млн громадян отримають (збільшення пенсій - ред) більше 1 тис грн. Це залежить від розміру внесків", - сказав Шамбора.

При тому він зазначив, що при обрахуванні збільшення пенсій уряд виходить із співвідношення заробітної плати людини до середньої плати на той період, коли вона працювала.

"Оце співвідношення накладається на сьогоднішню середню заробітну плату", – зазначив чиновник.

За словами заступника міністра соцполітики, людина, яка отримувала середню заробітну плату тоді, і яка отримує середню заробітну плату сьогодні, повинні отримувати однаковий розмір пенсії".

Нагадаємо, що згідно з проектом пенсійної реформи, ухваленим в першому читанні, пенсії будуть нараховуватися лише на підставі стажу та заробітної плати. Урядовий законопроект щодо підвищення пенсій Верховна Рада схвалила у першому читанні 13 липня.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ