Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам затримують видачу біометричних закордонних паспортів

П'ятниця, 11 серпня 2017 18:03
Жителям Тернопільщини, зрештою, як і усім українцям, масово стали затримувати видачу біометричних паспортів. У Державній міграційній службі кажуть, що така ситуація склалася не з їхньої вини.

Зокрема, представник Держміграційної служби Сергій Гунько пояснює, що все через те, що "Поліграфічний комбінат" Україна" не встигає виготовляти біометричні закордонні паспорти українцям.

"Поліграфкомбінат не встигає персоналізувати всі документи, які оформляють в підрозділах державної Міграційної служби та ЦНАПах. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти у червні-липні, який не відповідає ні статистиці виїзду за кордон, ні статистиці оформлення паспортів за минулі роки", - зазначив він.

Представник ДМС також додав, що міграційна служба робить все вчасно.

"Це питання не в компетенції Міграційної служби. Ми робимо все вчасно, нам нічого вже прискорювати. Ми відправляємо дані на "Поліграфкомбінат "Україна", і зараз, власне, проблема на стадії виробництва", - додав Гунько.

За його словами, затримка з видачею паспортів це тимчасова проблема, і тенденція вже пішла на спад. Очікується, що після падіння попиту на закордонні паспорти до нормального рівня терміни видачі також повернуться до планової кількості робочих днів.

За офіційною інформацією, станом на початок серпня 162 тис. українців в'їхали в ЄС по безвізу. У той же час в ДМС зазначають, що кожен день українці оформлюють близько 20 тис. закордонних паспортів.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ