Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі водій-"камікадзе" пив алкоголь просто на очах в патрульних

Вівторок, 08 серпня 2017 14:03
Сьогодні, 8 серпня, близько першої години ночі, тернопільські патрульні на вул. Протасевича зупинили автомобіль, у якого несправно працювали фари. Втім, під час розмови з охоронцями порядку, водій транспортного засобу зробив те, про що пізніше пошкодував.

- Під час перевірки документів з'ясувалося, що водій Volkswagen Transporter не має права керування: громадянин повідомив, що й справді не має посвідчення водія. Пояснив: за кермо сів, бо власник авто попросив відвести його дівчину додому, адже сам перебував в стані алкогольного сп’яніння, - інформують у патрульній поліції Тернополя. – Та під час розмови з поліцейськими 22-річний чоловік узяв пляшку пива і приклався до неї. Інспектори озвучили вимогу припинити правопорушення.

Після цього водія попросили пройти тест для встановлення рівня алкоголю в крові. Драгер показав 0,92 проміле, що є перевищенням допустимої норми. На водія патрульні склали адмінпротокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (Вживання водієм транспортного засобу алкоголю після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського) та винесли адмінпостанову за ч. 2 ст. 126 КУпАП (Керування без відповідних документів).

- Відповідальність за ч. 4 ст. 130 КУпАП передбачає штраф у розмірі 20400 гривень, або адміністративний арешт на строк 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки. Відповідальність визначить суд, - пояснюють патрульні.

Крім того, інспектори патрульної поліції винесли постанову на власника автомобіля за ч. 2 ст. 126 КУпАП (Передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом).

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ