Читайте нас в соціальних мережах

Хор з Тернопільщини заспівав у Польщі

Понеділок, 07 серпня 2017 10:32
Камерний хор «Артос» Катедрального собору святих апостолів Петра і Павла з м.Чортків побував з  гастролями у Польщі.

Хористи співали Літургії і концерти в Кракові, Пщині, Радомі. Літургійні і фольклорні твори виконували як для українців, так і для поляків.

«Завдяки цим поїздкам і концертам ми маємо нагоду показати Україну для Польщі як ту, яка має глибоку і красиву культуру, молитву та традиції. Це допомагає зближенню між двома народами, взаємному прийняттю одні одних. – кажуть учасники хору «Артос». - Зараз дуже багато наших співвітчизників виїхало до Польщі на роботу, і прийняття - дуже важливий момент».

Також хористи з Тернопільщини відвідали родинне місто св. Івана Павла ІІ Вадовіце, були в Освенцімі, де був німецький концтабір Аушвіц-Біркенау, а на кінець дня поїхали в Лаґевніки-Краків, де є два Санктуарії — Божого Милосердя та св. Івана Павла ІІ.

Один день був присвячений паломництву до Ченстохова, славного костелом і монастием на Ясній Горі з Чудотворною іконою Матері Божої Ченстоховської.

«Там, біля стіп Марії, просили миру для своєї Батьківщини», -  розповіли прес-службі Бучацької єпархії УГКЦ співучі мандрівники.

Додати коментар