Читайте нас в соціальних мережах

У дитячому таборі на Тернопільщині отруїлися діти

Субота, 05 серпня 2017 18:42
10 дітей, які відпочивали в оздоровчому закладі «Лісовий», що у селі Скоморохи Бучацького району потрапили до лікарні з кишковою інфекцією.

3 серпня  о 09.38 год. від Управління Держпродспоживслужби в Бучацькому районі надійшло повідомлення про виникнення спалаху кишкової інфекції, пов’язаної з закладом оздоровлення ДП ОК «Лісовий», за адресою: Тернопільська область, Бучацький район, с. Скоморохи.

Кількість захворілих осіб станом на 13.00 год. 04.08.2017 р. – 10 дітей. Усі госпіталізовані в інфекційне відділення Бучацької ЦРКЛ. Попередній діагноз - гострий ентероколіт. Джерело збудника інфекції - встановлюється.

Третього серпня фахівці Держспоживслужби та обласного лабораторного центру розпочали спільне епідрозслідування цього випадку. Вони мають встановити джерело інфекції. Так, на харчоблоці ДП ОК «Лісовий» відібрали 2 взірці харчових продуктів: масло, сир твердий, яйця курячі, вафлі «Ронні», 8 добових проб, обстежено 17 контактних дітей і 11 працівників харчоблоку. Окрім цього, відібрано 2 проби питної води з розподільчої мережі закладу і воду зі ставка. Керівнику закладу видали розпорядження  про призупинення роботи харчового блоку до закінчення епідрозслідування спалаху. Комплекс профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

В управлінні Держспоживслужби також зазначають, що всі діти, які захворіли, вживали продукти харчування, які купили у торговій точці неподалік оздоровчого табору, яка здійснювала свою діяльність незаконно. Щодо незаконної діяльності цього закладу направлено звернення до ГУ Національної поліції в Тернопільській області.

 

Додати коментар