Читайте нас в соціальних мережах

Луценка просять розслідувати резонансну інформацію про катування тернопількими правоохоронцями затриманих

Вівторок, 25 липня 2017 12:54
Центр інформації про права людини створив публічне звернення з вимогою негайно розслідувати факти тортур в поліції Тернополя. Відповідна інформація з’явилася на їхньому сайті.

Відтак, громадські активісти вимагають, аби Генпрокурор Юрій Луценко якнайшвидше доручив провести незалежне розслідування за фактом жорстокого поводження тернопільських правоохоронців із затриманими. Звернення також адресоване Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та голові Національної поліції Сергію Князєву.

«14 липня 2017 року на порталі Цензор.нет була опублікована стаття Тетяни Курманової“Мене били струмом та ґвалтували шваброю …”: у Тернополі заявляють про катування в поліції.У матеріалі наведені випадки, що можуть свідчити про систематичне застосування поліцією Тернополя катувань та жорстокого поводження щодо затриманих. З часу, що минув з моменту публікації, громадськість не отримала жодної реакції керівництва поліції на наведені факти, а правозахисникам продовжують надходити скарги на катування у поліції Тернополя. Просимо негайно розпочати розслідування наведених фактів, що можуть свідчити про скоєння злочинів», – йдеться в повідомленні.

На даний момент звернення підписали: Центр інформації про права людини, Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів і Тернопільська правозахисна група.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ