Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині п’яний священик збив автомобілем трьох підлітків

Четвер, 20 липня 2017 13:09
Трагічно для трьох жителів села Нападівка Лановецького району закінчилося святкування Івана Купала. Підлітків збив водій автомобіля Ford Transit. Кермував автівкою священник, який перебував за кермом у нетверезому стані.

«Ми проводили додому нашого друга. Йшли збоку від дороги. За декілька кроків від вулички, куди ми мали повернути на нас налетіла машина. Далі пам’ятаю, що був удар. Я перелетів через машину. Головою вдарився об бордюр і впав на живіт. Коли отямився, то не міг дихати, не відчував спини і ніг», - розповідає один із постраждалих, 17-річний Алік Скрипник.

Алік найстарший серед постраждалих. Його травми внаслідок ДТП виявилися найлегшими. Проте лише його рідні зголосилися розповісти про деталі ДТП. Вони хочуть добитися справедливості.

«Коли я прибігла на місце ДТП то не відразу впізнала свого сина, він був весь в крові. Священника я не бачила, було не до нього. Але чула, що люди кричали, що він дуже п’яний. Люди тримали його за руки, щоб він не втік, - розповідає мама постраждалого Аліка, Любов Скрипник. – В лікарню отець Олег прийшов вже через сутку. Він просив пробачення, сказав що був дуже п’яним і нічого не пам’ятає. Хлопцям він приніс тільки йогурт, пляшку води і булочку».

Пані Любов зізнається, що лише у перші дні потрапили на лікування сина близько 6 тисяч гривень. Священник повернув лише частину.

«В лікарні нам і родині 15-річного Павліка він віддав по 2 тисячі. А ще одному постраждалому, 16-річному Ігорові, він має віддати гроші вже в кінці лікування. Але батюшка признався нам що з останнім вони є близька родина».

Отець Олег родом із села Снігурінка, проте є настоятелем церков в селах Татаринці та Якимівці. В останньому священнослужителя захищають. Кажуть, що «людини без гріха немає».

Щодо постраждалих, то всі троє перебувають у Лановецькій районній лікарні. Стан потерпілих - стабільний. Проте у 15-річного Павла та 16-річного Ігоря переломи гомілок. Відтак на хлопців чекає тривалий процес реабілітації.

За даним фактор порушено кримінальне провадження.

За даним фактор порушено кримінальне провадження  за частиною 1 стаття 286 ККУ. Транспортний засіб вилучено на арешт майданчик. На даний час призначені всі експертизи в тому числі і токсикологічні по крові. По результатах буде відомо в якому стані був водій. Експертиза виконується до місяця часу. Проте був попередній огляд. Відповідно до якого водій був п’яний. Алкотестер показав 2, 5 проміле в крові», - підсумовує слідчий Лановецького відділення поліції Павло Качур.

 

Додати коментар