Читайте нас в соціальних мережах

Ковальчук Іван: «До Тунелю кохання, як правило, вирушають закохані пари, а Тараканівський форт відомий людям за фільмом «Поводир».

Понеділок, 17 липня 2017 20:38
Екскурсовод-організатор турклубу «GoTernopil» Ковальчук Іван розповів кореспондентові, які мандрівки найчастіше припадають до душі тернополянам та наскільки різняться в ціні подорожі по Україні від  міжнародних мандрівок.

   Іване Ковальчуку, розкажіть, будь ласка, на що найперше орієнтуються тернополяни у виборі місць відпочинку в Україні та за кордоном ?

– Вибір подорожі, звичайно ж, залежить від бюджету туриста. Якщо турист має на «руках» біометричний паспорт, він, відповідно, обирає подорож до Європи. За три роки роботи нашого турклубу, люди вже об’їздили з нами цілу Україну. Щодо України, то тернополяни вибирають переважно подорожі по Західній Україні. Ті мандрівники, які вже побували в багатьох куточках України та хочуть відкривати для себе щось нове, надалі в подорожах орієнтуються на Європу.  

Чи правда, що мандрівки по Україні є набагато популярніші, аніж міжнародні тури? Які куточки України є найбільш відвідувані тернопільськими туристами?

– Мандрівки по Україні справді є набагато популярніші серед українців, адже вони вкладаються у бюджет туриста. До того ж, поїздки в такі відомі куточки України, як у Дубенський замок, Тунель кохання, чи Тараканівський форт тривають один світловий день. До Тунелю кохання, як правило, вирушають закохані пари, а Тараканівський форт відомий людям за фільмом "Поводир". Ще одним досить популярним напрямком мандрівок з минулого року став Камянець-Подільський та Бокота – село, якого немає на карті. Раніше дуже популярною була Умань та Вінницькі фонтани. Ми возили туди дуже багато туристів. Новий напрямок екскурсій для нашого турклубу – екскурсії в зону відчуження Чорнобиль-Прип’ять.

А щодо міжнародних поїздок, які тури користуються найбільшою популярністю серед тернопільських туристів?

– Ми вже довгий час практикуємо такі автобусні тури по Європі, як Будапешт-Відень, Будапешт-Прага. Такі тури послуговуються серед тернопільських туристів великою популярністю, адже за вихідні по "гарячому" туру лише за 20 євро ви встигаєте з’їздити у Відень чи Прагу. Популярним є і відпочинок на морі Єгипту, Туреччини або Болгарії. Ціна на Болгарію коливається від 140 євро на чоловіка, Єгипет від 250 євро, а Туреччина – 300 євро. Окрім того, ми організовуємо і концертні тури на виступи українських та закордонних виконавців.

Від чого залежать ціни на туристичні поїздки для бажаючих подорожувати?

– Ціни на турпоїздки залежать найперше від відстані, яка закладена в поїздці. Наприклад, найдешевшим у нас є тур на 320 гривень за чоловіка – Тунель кохання, Тараканівський форт, Дубно. За ці гроші ми включаємо у турпоїздку для клієнта повністю все – екскурсійне обслуговування, вхідні квитки, страхування, дорогу. Тобто людина, яка поїде з нами, не здійснюватиме надалі ніяких доплат. Витрати можуть піти лише тоді, коли турист захоче придбати собі щось поїсти чи купить, наприклад, магнітик на холодильник. На тури по Європі можливості так зекономити витрати, на жаль, немає. Постійно існують якісь підводні течії – додаткові доплати. При подорожах обов’язковими є умови туроператора по закордонних турах. В Україні цими умовами для туриста є «аll inclusive» – людина заплатила і більше ні за що не переживає.  

Пане Іване, якщо порівняти попит на подорожі з 2016 і 2017 роком, що чи можна стверджувати, що відбулися якісь зміни?

– Зміни відносно попиту на мандрівки справді відбулися, адже тернополяни почали більше подорожувати за кордон. Охочих відвідати інші країни тернополян зросло набагато у зв’язку зі впровадженням безвізового режиму. Якщо підрахувати кількість туристів, які ми відправляємо в тури по Україні та за кордон, то на тиждень ми відправляємо у мандрівку до 50 туристів. Тому я сподіваюся, що кількість любителів помандрувати у Тернополі буде тільки зростати, адже красу рідної землі потрібно відкривати і поза межами своєї області.

Спілкувалася Анна Семенків

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар