Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині поминки закінчилися для людей лікарняним ліжком

Четвер, 29 червня 2017 17:08
На Тернопільщині після поминального обіду одразу п’ятеро людей потрапили  лікарню. Як з’ясувалося пізніше, вся справа у стравах, які вони вживали на поминках.

Інцидент трапився 27 червня у селі Ценів Козівського району. Усі потерпілі потрапили в інфекційне відділення центральної комунальної районної лікарні з попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт».

Здійснивши виїзд на місце події, працівники Козівського відділу ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України» провели ряд заходів на встановлення причини спалаху гострої кишкової інфекції. Зокрема, було проведено бактеріологічні дослідження об’єктів довкілля у вогнищі – 24 (із них відібрано 3 взірці харчових продуктів: яйця, молоко, сметану вдома у громадянки, яка проводила поминальний обід, 2 проби питної води з індивідуальної криниці та 20 змивів), поки усі взірці в роботі.

«Наразі проводиться епідрозслідування, з’ясовуються причини захворюваності та проводяться заходи щодо недопущення поширення спалаху», – наголошує начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області Євгеній Безрукий.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ