Читайте нас в соціальних мережах

Якими поїздами з Тернополя добратися до безвізової Європи та скільки це вартуватиме?

Понеділок, 26 червня 2017 19:32
Україна нарешті отримала такий довгоочікуваний безвіз. У зв’язку з цим, мандрівники Тернопільщини активно шукають усі варіанти того, як дістатися до бажаного місця призначення – в Європу. Оскільки залізничний транспорт – оптимальний для цього спосіб, ми проаналізуємо в які країни ЄС можна вирушити, сівши на потяг у Тернополі.

Отож, аби добратися до сусідньої Польщі, туристам з Тернопілля доведеться таки добратися спочатку до Львова. Щоденний потяг №51 зі Львова довезе вас до Пшемисля, Тарнова, Кракова і Вроцлава. А безпересадковий вагон цього ж потяга – курсує до Варшави. Коштує таке задоволення – 1560 грн ( з точки А в точку В). До Пшемисля також курсує потяг 705 (Ітерсіті+), з Києва через Львів, квиток на який вартує 610 (1 клас) та 430 (2 клас). Направду, тут вигідніше їхати автобусом - нехай довше, але в рази економніше.

До Праги (Чехія) з Києва курсує щоденний потяг №771 (безпересадковий вагон). Маршрут проходить через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Мукачево та словацьке Кошице, тож тернопільські мандрівники мають можливість безперешкодно і не надто дорого потрапити у цю чудову країну. Ціна квитка з Києва – 2875 грн, з Тернополя – дешевше.

До міста Братислава (Словаччина) з Києва теж прямує потяг №771 (безпересадковий вагон), із зупинками у Вінниці, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Мукачево, Кошице. Але, на відміну від празького напряму, цей курсує не щодня, а за виключенням четвергів та п’ятниць і 30.08, 13.09 та 15.11. Вартість зі столиці – 2145 грн.

З Києва до Будапешта (Угорщина) можна доїхати потягом №81 (безпересадковий вагон). Він прямує через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Мукачево. Цвиток зі столиці в Угорщину вартуватиме дорожче, ніж з Тернополя – 1900 грн.

Ще один популярний напрямок для туристів – Болгарія. До Варни зі Львова цього року почав курсувати потяг №451, що прямуватиме через Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Чернівці. Згідно з графіком руху курсувати він почаве з 24.06, а далі в такі дні: 4,16,28/07, 9,19,27/08/2017. У касах Львова білет на цей потяг коштує немало – 2500 грн, але оскільки поїзд зупиняється і в Тернополі, то жителі нашого краю тут мають перевагу – меншу ціну квитка.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ