Читайте нас в соціальних мережах

Під вікнами школи у Тернополі встановлять «лежачого поліцейського»

Понеділок, 26 червня 2017 17:20
Встановлюють нового лежачого “поліцейського” на вулиці Руській в районі ЗОШ №6  на заміну зруйнованому.

Так звані “лежачі поліцейські” (офіційна назва – “Пристрій примусового зниження швидкості”), на жаль,  є не надто довговічними. Зокрема, вони руйнуються через інтенсивний рух великовагового громадського транспорту а також пошкоджуються внаслідок чищення вулиць.

Відтак цього року заплановано відновити пристрої на вулиці Руській, а також біля обласної лікарні в районі вулиці Клінічної. Якщо вистачить коштів на облаштування нового пристрою, то встановлять його і на вулиці Симоненка. Мешканці часто звертаються до фахівців управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР з проханням облаштувати “Лежачі поліцейські”, втім, закон забороняє встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях.

Як зазначають в управлінні ЖКГ, облаштування «лежачих поліцейських» є не єдиним способом забезпечення безпеки пішоходів на дорозі. Відтак у Тернополі здійснюються послідовні кроки для забезпечення якісного освітлення пішохідних переходів, облаштовують шумові смуги та встановлюють додаткові світлофорні об’єкти.

 Також тернополяни можуть звернутися до головного управління Національної поліції в Тернопільській області з проханням проводити регулярні рейди у місцях руху пішоходів через проїзну частину.

 

Додати коментар