Читайте нас в соціальних мережах

Настоятель тернопільського Свято-Троїцького духовного центру розповів, для чого відкрив стоматкабінет на території церкви

Субота, 24 червня 2017 15:46
Митрофорний протоієрей, отець Анатолій Зінкевич, який є настоятелем Свято-Троїцького духовного центру, що у місті Тернополі на вул. Злуки, дав відповідь на запитання журналістів про те, чи дійсно на території храму функціонує стоматологічний кабінет.

Нагадаємо, сайт «Тернополяни» наприкінці травня розмістив інформацію про те, що при церкві розпочав діяти стоматкабінет з унікальним екстер’єром. Отець Анатолій розповів кореспондентам газети «Свобода», що кабінет стоматолога там дійсно функціонує.

- Чи є насправді на території духовного центру стоматкабінет?

- Звісно, є! Але, щоб ви розуміли, це – один із напрямків нашої соціальної програми. Розкажу спочатку. Колись я повністю за власний кошт облаштував в одному з приміщень центру бювет. Туди міг заходити будь-хто із тернополян і вдосталь набирати води. Коли у місті не було водопостачання, то люди ставали у черги. Але, на жаль, деякі наші громадяни не звикли шанувати чуже майно. Тому ламали пристрої подачі води, вибивали двері, водили тварин і навіть, як не прикро про це говорити, зробили громадський туалет. Я втомився вирішувати усі ці проблеми і вивів воду на вулицю. У приміщенні ж зробив ремонт, - каже Анатолій Зінкевич.

За його словами, там надають допомогу нужденним.

- Лікар, котрий відкрив у нашому центрі стоматологічний кабінет, недавно закінчив виш. Чоловік мав потрібну апаратуру. А ще у нього добре серце. У розмові з ним я запропонував відкрити в нас кабінет за умови, що кілька разів на тиждень він надаватиме стоматологічні послуги сиротам, нужденним, тим, котрі не мають можливості відвідувати кабінети, де, зазвичай, дорогі ціни. Чоловік сплачує комунальні послуги і лікує тих нужденних, котрих ми до нього скеровуємо. І все! Більше жодного зиску з нього ні я, ні Духовний центр не маємо. Чому зробили з цього аж таку проблему, не розумію. Це звичайна практика, яка є в усьому світі. Напевне, нам ще важко відійти від «совка», - пояснює настоятель Свято-Троїцького духовного центру.

Він також додав, що у тому приміщенні стоматкабінет працюватиме тимчасово. Мовляв, його згодом облаштують в іншому місці. А тут, де зараз він функціонує, буде іконна крамничка.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ