Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян, які знущатимуться над тваринами, чекає позбавлення волі

Субота, 24 червня 2017 14:37
До уваги мешканців Тернопільщини: жорстоке поводження з тваринами відтепер тягнутиме за собою покарання у вигляді позбавлення волі. Адміністративну та кримінальну відповідальність за такі дії посилила Верховна Рада України.

Парламентарі 257 голосами підтримали у другому читанні відповідний законопроект.

Законом вносяться зміни до Кодексу про адмінправопорушення, яким визначається, що жорстоке поводження з тваринами — знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, — тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Ті самі дії, вчинені стосовно двох і більше тварин, або групою осіб, або особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, пропаганда жорстокого поводження з тваринами тягнуть за собою накладення штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Також вносяться зміни до Кримінального кодексу, якими встановлюється, що жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварини на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисних мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій — караються арештом на термін до 6 місяців або обмеженням волі на термін до 3 років.

Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, караються обмеженням волі на термін від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ