Читайте нас в соціальних мережах

"Робота йде, контора пише": у Тернополі попри заборони невідомі продовжують реконструкцію скандальної котельні (фото)

Середа, 21 червня 2017 15:22
Сьогодні небайдужі тернополяни вкотре зібралися під стінами обласного КП "Тернопільтеплокомуненерго", що на Київській, де поряд триває скандальна реконструкція котельні на торфі. Попри усі приписи екологічної інспекції, яка заборонила тут будь-які будівельні роботи, їх нагло порушують.

Нагадаємо, що 12.05.2017 р. інспекція після перевірки видала документ, який забороняє експлуатацію проекту реконструкції котелень на торфі у Тернополі до усунення усіх проблем із документацією. Припис наразі не оскаржений, порушення усунені не були, проте будівництво триває.

- Нині вже другий день з восьмої години ранку декількома невідомими особами, які називають себе працівниками ТОВ «Фастів Промгаз Будтехнологія», здійснюються будівельні, монтажні, зварювальні роботи без жодних дозвільних документів. І це при тому, що прохід на територію "Тернопільтеплокомуненерго" є закритим. Та, схоже, це лише для споживачів, для звичайних людей, яких просто виганяють з території. Цих же «міфічних» осіб пускають на територію котельні, дозволяють їм виконувати усі необхідні маніпуляцій ні роботи і навіть не проводять записи у журналі обліку відвідувань, що є на прохідній, - розповідає журналістам сайту «Тернополяни» громадська активістка Юлія Мамчак.

Люди викликали поліцію, яка зафіксувала порушення. Правоохоронці попросили невстановлених осіб прокинути приміщення, що з іншої сторони було проігноровано. Усіх запевняли, що необхідні документи є, але вони, начебто, були у якомусь сейфі в центральному офісі. Зрештою, тернополянам, які прийшли довідатися правду, так нічого і не пред’явили.

- Це просто безчинство. Тишком-нишком, ймовірно і в нічний час, будівельні роботи тривають попри чітко висловлене небажання людей дихати повітрям викидів від котельні на торфі, на що підприємство не має дозвільних документів. Жодного діалогу немає, нам дають відповідь, що там ведуться лише господарські роботи (виходить, вони б мали зараз лише щось підфарбовувати, підклеювати тощо). Але що там роблять хлопці з Фастова – невідомо. Ми це з’ясовуємо, - додає пані Юлія.

Про проблему знають і в Кабміні, однак у столиці дали доручення створити комісії для подальшого вирішення питання на місцях. Та воно і далі залишається відкритим. Відтак, завтра о сьомій годині ранку мешканці масиву «Сонячний» разом із представниками місцевих громадських активістів мають намір блокувати офіс КП "Тернопільміськтеплокомуненерго", що на вул. І. Франка, 16. Люди сподіваються, що їх нарешті почують і не нав’язуватимуть їм ці ненависні «блага цивілізації», від яких страждатимуть тернополяни.

Додати коментар