Читайте нас в соціальних мережах

Пласт оголосив триденну жалобу, у зв’язку з загибеллю на Тернопільщині двох членів цієї організації

Середа, 21 червня 2017 11:28
Національна скаутська організація України «Пласт» оголосила триденну жалобу у зв’язку з загибеллю на Дністрі в Тернопільській області двох пластунів.

«Крайова пластова рада оголошує триденну жалобу за пластуном-сеніором Володимиром Федорчуком, СМ, та його юнаком Максимом Скасківим. -  повідомляє сайт українського Пласту. - Просимо пластунів утриматись від розважальних заходів, а пластові акції й табори розпочати з хвилини мовчання, приспустивши прапори».

Нагадаємо, що нещастя сталося на Тернопільщині 20 червня. Пластуни мандрували і зупинилися на березі річки для короткого перепочинку. Один з юнаків, Максим Скасків, видерся на камінь і хотів помити ноги, але не втримав рівновагу, послизнувся і впав у воду.

«Його одразу підхопила стрімка течія, а потім ще й затягнуло у водоверть. Максима кинулися рятувати один із друзів і виховник пл. сен. Володимир Федорчук. Але, на жаль, Володю та Максима затягнула стрімка течія та вир і їм не вдалось вибратись…», - повідомили в Пласті.

Володимир Федорчук - пластун, талановитий виховник та різьбяр, член куреня «Сіроманці», учасник Майдану, після якого пішов добровольцем на війну. Максиму було 14-ть, він був учнем 8 класу Підгаєцької школи.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ