Читайте нас в соціальних мережах

Уживаний «німець» чи «колимага» національного виробника? – тернополяни влаштували протестний автопробіг (Фото)

Субота, 17 червня 2017 15:24
Кілька десятків автомобілів з іноземними номерами проїхалися Тернополем на підтримку законопроектів, які дозволять українцям купувати автомобілі у Європі за доступними цінами.

Акцію організувала громадська організація «Авто Євро Сила». В автопробігу взяли участь власники автомобілів з європейськими номерами не лише з Тернополя, а й сусідніх областей.   

«Сьогодні тут зібралося майже пів сотні водіїв автомобілів на єврономерах. Ми їздимо і не знаємо, що нас чекає завтра. Адже на комітетах Верховної Ради України з питань податкової та митної політики розглядають такі законопроекти, які хочуть знищити таких, як ми. Автором одного з таких скандальних законопроектів є Максим Бурбака.

Згідно цього проекту, пропонується, що всі хто користуються автомобілями з іноземною реєстрацією на території України, навіть якщо це мешканці інших країн, мають сплачувати по два євро на день за машину.

На щастя за цей законопроект не проголосували. Активісти нашої організації внесли деякі зміни до нього. Зокрема українець купуючи автірвку в Європі повинен самостійно перетнути нею кордон. Тобто це дає можливість відразу зрозуміти за ким числиться машина. А також власники таких автівок повинні платити 200 євро в рік в казну нашої держави. Ці кошти мають йти на ремонт доріг. На наступний тиждень планується розгляд цього законопроекту, але чи візьмуть до уваги наші поправки – невідомо», - розповів активіст  тернопільського осередку ГО «Авто Євро Сила» Віктор Лехман.

На переконання активіста підтримувати вітчизняного виробника потрібно. Проте такі автомобілі повинні бути безпечними.

«До прикладу візьмемо випадок, який стався нещодавно у селі на Львівщині. У ДТП загинуло троє пасажирів однієї автівки Geely, яку складають в Україні. Справа в тому що такі машини не обладнані подушками безпеки. А наша держава хоче, щоб ми купували саме такі «новенькі» авто. Натомість  навіть Volkswagen 99 року випуску набагато безпечніший, але привезений з-за кордону», - продовжує активіст.

Також купуючи автівку за кордоном визначною є ціна.

«Якщо за кордоном я можу придбати собі авто за 5 тисяч євро, бо в Україні така ж машина, але на наших номерах, вартуватиме вже 10-15 тисяч», - підсумував Віктор Лехман.

Додамо, що автопробіг стартував від «Маяка». Маршрут пролягав біля ТНПУ, вулиці Руська, проспекту Степана Бандери, ТЦ Подоляни, і, попри готель Тернопіль, до відправної точки.

Щоправда, патрульні не регулювали рух автоколони, хоча активісти і повідомляли про акцію.

 

Коментарі  

-2 #1 Роман 17.06.2017, 16:05
А коли бляхасті взагалі працюють? Автопробіги, пересічка, блокування переходів.
Працювати як нормальні люди пробували ?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ