Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські студенти-медики стали переможцями медичних ралі

Вівторок, 13 червня 2017 11:56
Студенти  Тернопільського державного медичного університету стали абсолютними переможцями Всеукраїнських змагань бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю «Сумські медичні ралі – 2017».

Захід відбувся 31 травня - 2 червня 2017 року у м.Суми.

Загалом у змаганнях взяли участь 36 команд, з яких 24 команди представляли територіальні комунальні центри екстреної медичної допомоги і медицини катастроф, одна команда – Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків), 2 команди – приватні клініки «Борис» і «Добробут», 3 команди прибули з-за кордону (2 – з Литви і 1 з Казахстану), а також було 6 студентських команд з різних вищих медичних навчальних закладів.

«Команда Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського здобула абсолютну першість у цьому чемпіонаті, в черговий раз підтвердивши високий рівень підготовки», -  повідомили у прес-службі ТДМУ.

До складу команди увійшли студентка п’ятого курсу Богдана Перевізник, студенти четвертого курсу Ігор Бигар і Денис Кошарський і студенти третього курсу Анастасія Гудима і Роман Гук.

Учасникам змагань було запропоновано 11 конкурсних завдань. Нічний етап 31 травня полягав у наданні допомоги юнаку, якого пошматувала собака з наступною евакуацією до карети «швидкої» допомоги. Час евакуації фіксувався і був як один з етапів конкурсу. Третім конкурсом було тестування бригад з актуальних питань екстреної і невідкладної медичної допомоги.

Також конкурсанти вирішували проблему ДТП; реанімовували постраждалого з масивною шлунковою кровотечею; надавали допомогу породіллі, яка народила вдома, з необхідністю порятунку від маткової кровотечі і реанімації новонародженого; надавали допомогу сім’ї, в якої на пікніку одна дитина з двох отримала опік, а також конкурс капітанів – розв’язування нестандартних ситуаційних задач з життя бригад ЕМД.

Очікував на команди й випадок з великою кількістю потерпілих (необережне поводження з вибухонебезпечним предметом), кардіологічне завдання – допомога під час брадикардії з ознаками гострого коронарного синдрому, під час якого неефективною була медикаментозна кардіостимуляція, а також конкурс «Вмілі ручки», де необхідно було виконати окремі медичні маніпуляції: тампонування рани, внутрішньокісткове введення медикаментів, конікотомію.

«Команда ТДМУ поставила собі за мету перемогти інші студентські команди. І майбутні медики нашого університету це зробили - вибороли першість серед студентських команд. І зовсім несподівано для себе стали абсолютним чемпіоном «Сумських медичних ралі – 2017», як і під час «Слобожанських медичних ралі – 2016» (Харків) минулого року», -  повідомили у прес-службі ТДМУ.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ