Читайте нас в соціальних мережах

Маленька Полінка з Тернополя помирає, ціна життя – 3 мільйони гривень (відео)

Неділя, 28 травня 2017 17:20
Надзвичайно важка і рідкісна хвороба, що вражає кровотворну систему, спіткала маленьку Поліну Яриняк з Тернополя. Дівчинці ще немає і двох років, я її життя опинилося під загрозою.

У дівчинки - анемія Блекфен-Даймонда (парціальна червоноклітинна аплазія). Врятувати її може лише трансплантація кісткового мозку від нерідного донора, яку можна зробити лише закордоном.

- Нам може допомогти клініка «Memorial» в місті Анкара, що в Туреччині. Але вартість операції – 113 тисяч доларів, що для нас є не підйомною сумою, - каже матір дитини. – Робити операцію потрібно терміново, адже це смертельна недуга, з якою у світі живе не більше тисячі людей.

Серед них третина помирає, ще частина живе на гормональних препаратах і лише ті, які звернулися вчасно та зробили операцію, отримали шанс на повноцінне життя. Врятувати свою кровинку і всіх сил стараються батьки Полінки, але бракує коштів. Зараз же вона живе від переливання до переливання крові на гормонах, що продовжує життя щоразу ще на один місяць. Від постійних гормональних препаратів у дитини вже збільшені нирки та печінка. А постійно мішана кров знижує ймовірність того, що лікарі зможуть підібрати їй потрібного донора.

Ціна Поліниного життя – 3 мільйони гривень. Чи виповниться їй 2 роки сьогодні залежить від кожного з нас. На сайті Української біржі благодійності триває збір коштів на порятунок дівчинки. Кожна гривня – це шанс для дитини. Тож, не будьмо байдужими до чужого горя, врятуймо Полінку.

Додати коментар