Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині визначилися з опорними школами: цьогоріч їх буде 19

Четвер, 27 квітня 2017 19:16
Черговим етапом реформи освіти в рамках децентралізації є створення нової сітки опорних шкіл.

Для оптимізації навчального процесу та економії у великих населених пунктах тепер працюватимуть головні, тобто опорні школи. В таких навчальних закладах будуть комп’ютери, медіатеки, лабораторії і спецкласами для навчання старшокласників.

«Основним має бути принцип: школа для дитини, а не для села. Відтак до опорних шкіл дітей з віддалених сіл довозитимуть шкільні автобуси. Також будуть філії - сільські школи для молодших класів, - зауважила начальник обласного управління освіти і науки Ольга Хома.

 Створення опорного навчального закладу - це бажання об’єднання територіальної громади чи самого району. Якщо немає бажання, то ніхто його не створить»

На опорні школи минулого року з обласного бюджету виділили більше 15 млн грн. Як повідомляє пані Хома, зараз об’єднані територіальні громади отримали більше 50 млн на розвиток освіти.

«Тобто за ці кошти можна купити і шкільні автобуси, і облаштувати кабінети в школі, - продовжує Ольга Хома. - Але це на розгляд голів об’єднаних територіальних громад. На що в першу чергу я наголошую - зазвичай ці кошти видають на ремонти. Я розумію, що у школах не робили ремонт 25 років, але перш за все ми маємо дати якісну освіту, а вже потім робити інші речі».

  У Тернопільські області юридично зареєстровані уже 15 опорних шкіл, 4 заклади перебувають на реєстрації. Тобто до кінця року буде 19 опорних навчальних закладів. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ