Читайте нас в соціальних мережах

Сергій Притула розповів, чому став волонтером

Четвер, 27 квітня 2017 14:14
З самого початку війни шоумен з Тернопільщини Сергій Притула допомагає бійцям.

Притула каже, що взявся збирати допомогу, бо вчинити інакше було би просто нерозумно. 

«Я маю певний кредит довіри від людей у нашій країні, і було б нерозумно не використати його для мобілізації ресурсів на підтримку Армії. На початку лютого, коли Авдіївка окропилась кров’ю і наші хлопці понесли суттєві втрати, один заклик у Фейсбуці дозволив зібрати валютою та гривнями еквівалент 3,3 мільйона гривень, які зараз активно освоюю. Вже закуплено 2 снайперські комплекси, на черзі третій. Тепловізори (з дуже дорогих), у дорозі сучасні коліматорні приціли, оптика високої кратності, тепловізійний приціл, приціл на ДШК, 10 комплексів «Хижак» для кулеметників тощо, — розповідає Притула в інтерв'ю "Разом".

Супроводжувати вантажі Сергію Притулі в зону АТО особисто вдається не завжди: зайнятість на ТБ, щільний гастрольний графік тощо. Якщо є вікно у 2-2,5 доби, їде сам, а  якщо ні, то має кілька дружних волонтерських структур, підтримкою яких і користується.

«Зазвичай найбільше розчулюють, пробиваючи своєю щирістю до сліз, діти. Вони нерідко приносять заощадження, які робили на придбання якихось подарунків собі, наприклад, на день народження чи на Різдво. А чого вартий Саша з Ірпіня – прикутий до візка чоловік, який віддав хлопцям обігрівач зі свого гаража?! Дуже багато таких випадків, які розривають серце. Українці продовжують вражати своєю самопожертвою на добру справу».

На передову Притула їде не лише з волонтерською допомогою, але й міні-виступами. 

«Розпитують про різне, а я, звісно, намагаюся потішити хлопців якимись байками, анекдотами, оповідками. Якщо залишаюсь на ніч, то вечеря перетворюється на міні-концерт.  Привезти просять те необхідне, що підвищує ефективність бою. Слава Богу, сьогодні держава вже забезпечує бійців формою, «броніками», кевларовими шоломами, медичною допомогою, а ось з оптикою, сучасними системами ведення бою, снайперськими та антиснайперськими комплексами досі сутужно, тому роботи ще багато. Працюємо!», - підсумовує Сергій Притула.

 

Додати коментар