Читайте нас в соціальних мережах

Більшість навчальних закладів Тернополя небезпечні для дітей (Відео)

Понеділок, 24 квітня 2017 12:42
У Тернопільських школах часто проводять навчання з пожежної безпеки. Школярам розповідають, як правильно діяти в разі виникнення пожежі, евакуюватися з приміщення навчального закладу та показують, як гасити пожежу.

Проте все це намарно, бо більшість навчальних закладів Тернополя не оснащені системою пожежної безпеки.

Про це під час круглого столу «Проблеми освіти Тернополя: питання-відповіді» розповів заступник начальника Тернопільського міського відділу управління ДСНС України в Тернопільській області Володимир Солотвінський.

«Системи протипожежного захисту – це Ахіллесова п’ята наших шкіл, – зазначив Володимир Солотвінський. – До неї входить пожежна сигналізація, система оповіщення людей про пожежу та евакуацію людей, евакуаційне освітлення. Це питання відкрите, воно дійсно потребує додаткової уваги, дійсно школи не обладнані, і повинні, відповідно до норм і правил, мати такі установки».

Володимир Солотвінський зазначив, що при складанні актів готовності шкіл до начального процесу відповідні зауваження постійно фіксуються.

Як зауважила начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк,  кілька шкіл вже обладнані такою сигналізацією, обіцяють у фінуправлінні виділити якісь кошти і цього року.

Однак в цілому, схоже, цю проблему в міському управлінні освіти і науки не вважають аж такою важливою. «Це питання дискусійне, що важливіше – ремонт, спортмайданчики чи протипожежна сигналізація, – зауважила Ольга Похиляк. – Школи ж мають ще й багато інших важливих потреб – забезпечення сучасними комп’ютерами, спеціально оснащеними навчальними кабінетами тощо».

  

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Зоряна 24.04.2017, 14:13
Просто жах що коїться!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ