Читайте нас в соціальних мережах

Впродовж наступного місяця у Тернополі буде колоритно, смачно та музично

Неділя, 23 квітня 2017 19:12
Травень у Тернополі буде багатим на фестивалі та мистецькі заходи, тож містяни та гості Файного матимуть змогу вибрати для себе розваги на будь-який смак.

І перший захід припадає на 5-7 травня. На Театральному майдані пройде новий фестиваль «Тернопільська брама», який організовують ініціатива «Тернопіль фест» спільно з Гільдією рестораторів Тернопільщини за підтримки міської ради.

А вже через тиждень, 12-14 травня, відбудеться популярний ювілейний мистецький фестиваль «Ї». Тут зберуться українські та зарубіжні поети, письменники, музиканти. Особливим гостем стане письменниця Оксана Забужко.

А 13-14 травня проходитиме ще один новий фестиваль у недобудованій обласній бібліотеці під назвою «Фон Вакано Крафт Фест». Це фестиваль крафтового пива і м`яса. За словами директора туристично-інформаційного центру Тернополя Тараса Ковальчука, на захід запрошені лише крафтові пивовари зі всієї України, покликали і м’ясників.

- Ми вирішили об’єднати дві автентики, які були у нашому регіоні – м’ясо і пиво – і провести на незвичній локації такий фестиваль. Зараз ведемо переговори з приводу того, щоб там ще зробити фан зону до Євробачення. Зрозуміло, що територія почиститься, облаштується. Вона чудова тим, що там є виступи і можна проводити фестиваль навіть при поганих погодних умовах, ховаючи в ніші торгові місця і посадочні місця, - говорить Тарас Ковальчук.

Та і це далеко не все - 18-19 травня відбуватимуться фестиваль вишиванки та костюма «Цвіт вишиванки», а ще Тернопільські дні моди. Крім того, 19-20 травня у нашому місті проходитимуть Дні Європи. Форум «Тернопільщина Invest – 2017» запланований на 25-26 травня. Завершить місяць фестивалів студентський захід «StudFest – 2017».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ