Читайте нас в соціальних мережах

Зірки «Реалу» на Тернопільщині дали уроки юним футболістам

Неділя, 23 квітня 2017 14:31
Колишні гравці мадридського «Реалу» Франсіско Павон та Іван Перес на початку цього тижня провели на Тернопільщині майстер-класи для юних спортсменів. Футболісти відвідали Збараж, Великі Гаї, Чортків і Зборів. На головних аренах цих населених пунктів відбулися короткі футбольні матчі за участю дітей та легендарних іспанців.

Після завершення кар’єри у великому футболі вони почали грати у складі команди легенд «королівського клубу», яка проводить товариські матчі, пропагуючи рідний клуб на різних континентах.

«В усьому світі діти люблять грати у футбол. Тому нашою головною метою є поспілкуватися з ними, показати базові принципи цієї гри, підтримати їх у спортивному розвитку і футбольному зокрема», — зазначив переможець Ліги чемпіонів, дворазовий чемпіон Іспанії, володар Міжконтинентального кубка, Суперкубка УЄФА та Суперкубка Іспанії 37-річний оборонець Франсіско Павон.

«Наше завдання — навчити змагальності, відчуттю конкуренції з повагою. Діти мають розуміти, що вони між собою друзі, але у футболі можуть конкурувати. Через тренування ми передаємо любов до цьоговиду спорту», — наголосив екс-«реалівець» Іван Перес. 

Організатори переконані, що приїзд легендарних футболістів дасть поштовх розвитку дитячо-юнацького футболу. Народний депутат України, голова Федерації футболу Тернопільської області передав футболістам подарунки – українські вишиванки.

13-річний Мартин Крутенко — один із тих, хто мав нагоду перейняти футбольну майстерність у легенд футболу: «Враження дуже хороші. Я здивувався, коли побачив цих футболістів. Бо думав, що вони старші, а виявилося, що ще досить молоді, підтримують свою спортивну форму. Я виступаю за Великогаївську школу. Мій кумир — Кріштіано Роналдо».

«Я сьогодні забив гола. Мені давав передачу Іван Перес. Дуже хочу бути схожим на нього. Вболіваю за «Барселону» і «Реал-Мадрид». Граю у нападі, займаюся футболом із 5 років», — розповів 8-річний Стас Яцишин.

Після основної частини спортивного заходу, в якому взяли участь голова Тернопільської районної державної адміністрації Олександр Похилий, великогаївський сільський голова об’єднаної територіальної громади Олег Кохман, відбулися масштабні фото- та автограф-сесії легенд мадридського «Реалу».

Додати коментар