Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі шахраї видурюють гроші навіть у наркозалежних

Субота, 15 квітня 2017 13:30
Нещодавно на вулицях Тернополя з’явилася нова реклама наркотичних засобів у вигляді трафаретних написів «telegram@kladiky». Щоправда правоохоронці застерігають, це шахрайська схема з виманювання грошей серед наркозалежних.

«Після «telegram zakladky sladosti» у нас з’явилася нова реклама по місту «telegram@kladiky», поки що  небагато, на декількох будинках, – розповів Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. – Ми поцікавилися цієї рекламою. Неозброєним оком видно, що це шахрайська схема. Адже ціни на наркотики в них істотно занижені. Якщо 1 гр. продукції коштує 500 грн, то ці пропонують за 300. Загалом на всі наркотики знижки на 30%.  Ми провели контрольну закупку, то нам вже другий тиждень обіцяють її передати. Думаю, коли наркозалежні побачать, що у них просто видурюють гроші, ця схема перестане діяти.

Олександр Богомол додав, що шахраї розраховують на те, що ніхто не буде звертатися із заявами в поліцію, оскільки тоді доведеться зізнатися, що людина хотіла  придбати наркотики.

«Аналогічне буває, коли люди замовляють повію, переводять кошти, однак послуги не отримують. Шахраї впевнені, що людині буде соромно звернутися в поліцію. Тут – аналогічна ситуація. А доки не буде звернення від потерпілих ми не можемо відкрити кримінальне провадження за шахрайство. Хіба трактувати це як замах на продаж наркотиків», – каже Богомол.

 

Додати коментар