Читайте нас в соціальних мережах

Створення госпітальних округів на Тернопільщині не передбачає закриття медичних закладів, - голова облради

Понеділок, 27 березня 2017 15:10
На сьогодні здійснюються кроки до реформування медицини в Україні. Відтак, перший етап цього процесу вже стартував із січня 2017 року, його основною метою є перехід до страхової медицини.

- На п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку виступала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун і вона чітко зазначила, що в цьому році повинна запрацювати система страхової медицини і для цього ми повинні зробити певні кроки. Зокрема, ми маємо наповнити медицину тими необхідними медпослугами, які гарантує страхова медицина. І в контексті цього створюються госпітальні округи в нашій області. Вони мають звичайно свій перспективний план розвитку, мають вимоги, але їхнє створення не передбачає закриття медзакладів, навпаки - сьогодні ми зобов’язані раціонально використати ресурс. Такий крок в реформуванні є вкрай важливим, адже він дозволить не розвалити ту медицину, яку вже маємо, а вдосконалити її, - прокоментував голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Також, за його словами, станом на сьогоднішній день не вистачає близько 60% медичних кадрів. Однією з причин цього є брак місць в наявних медзакладах:

- Нам не вистачає близько 60% медиків. Створенням госпітальних округів ми зробимо одну базу, яка даватиме змогу утримувати цих лікарів. Крім того, з усіх лікарень, які входитимуть до госпітальних округів, буде складатись госпітальна рада. Це означає, що лікарі самі на місцях вирішуватимуть як розвиватиметься їх госпітальний округ, як використовуватимуться лікарні, які входять до цих госпітальних округів, - зазначає очільник облради.

До слова, у Тернопільській області згідно із розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Тернопільської області», є 4 госпітальні округи: Тернопільський, Бережанський, Кременецький та Чортківський.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ