Читайте нас в соціальних мережах

Для "сонячних дітей" у Тернополі відкрили унікальний дитсадок (фотофакт)

П'ятниця, 24 березня 2017 16:19
Центр «БебіКо» - особливе місце для особливих діток. Днями у Тернополі відкрили нове приміщення під міні-дитсадок, де опікуватимуться маленькими тернополянами, які народилися із синдромом Дауна.

Приміщення під заклад надала Тернопільська міська рада. Раніше Центр сприяння дітям з синдромом Дауна працював на орендованій квартирі, за яку платили кошти самі громадські активісти. Коли закінчувався термін оренди, вони звернулися у міську раду і було прийнято рішення виділити для роботи цього Центру приміщення, площею майже 160 кв.м., на вул. Федьковича, 14.

Сьогодні Центр «БебіКо» відвідує 20 діток з синдромом Дауна, аутизмом, частково з ДЦП. А у групі денного догляду, відповідно до законодавства, перебуває восьмеро маленьких тернополян.

- Наша організація вже з 2010 року опікується «сонячними дітками», які потребують особливої уваги, - розповідає співініціаторка соціального проекту, голова громадської організації Ольга Гордієнко. - Ми вдячні очільнику Тернополя та міській раді за сприяння у вирішенні питання з приміщенням. Адже такий Центр необхідний для діток з особливими потребами та для їх батьків.

До слова, розміщення «БебіКо» є дуже вдалим – поруч розташована дитяча лікарня і Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

-1345

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ