Читайте нас в соціальних мережах

Військовослужбовцю з Тернопільщини, який був важко поранений в АТО, потрібна допомога

Середа, 22 березня 2017 11:52
Військовий з Тернопільщини Андрій Нагірний (позивний «Фазан») був тяжко поранений в зоні АТО і потребує допомоги небайдужих.

Про героя написав український режисер Леонід Кантер на своїй сторінці у Facebоok.

«Андрюха вже три роки на війні і попри свою скромність вже став живою легендою: звільняв Піски, захищав ДАП, відчайдушно воював на Бутівці і в Авдіївці… Так ось 17 березня Фазан отримав тяжкі поранення. Його прооперували і зараз він при свідомості, але стан тяжкий: не всі осколки вдалося витягти» – відзначив Кантер.

Варто додати, що Андрій Нагірний родом із Чорткова, що на Тернопільщині, мав свій бізнес — невеличку ферму та будівельну крамницю. Легко не було, доводилося працювати в поті чола. Цим і жив. Але Майдан і війна змінив усе його життя.

З цієї війни у нього — більше десятка нагород, серед них й орден «За мужність», вручений особисто Президентом України Петром Порошенком. Та найбільшою нагородою «Фазан» вважає орден «Народний Герой України». Його отримав у квітні 2016-го.

Андрій підірвався на околиці Мар’їнки. Лікарі називають його порятунок справжнім дивом. Адже осколок прошив його мозок, також пробита легеня та зрешечена рука.

Військового вже прооперували, проте його стан залишається важким. У героя вагітна дружина та двоє маленьких дітей.

Реквізити для допомоги: Нагірна Ірина Степанівна (дружина Андрія) карта "Приватбанку" 4149 4378 5997 8353

 

 

Додати коментар