Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині невідомі вчинили розбійний напад на екс-голову суду та вкрали півмільйона

Вівторок, 21 березня 2017 10:49
На Тернопільщині вечері 17 березня на голову Теребовлянського районного суду у відставці Івана Бойка в його житловому будинку було скоєно розбійний напад невідомими особами, із застосуванням тортур. У потерпілого викрали «кругленьку» суму коштів.

Дану інформацію оприлюднив у соцмережі Facebook суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Жук.

«Людина досі не може прийти до тями та давати свідчення. На Бойка Івана Івановича голову Теребовлянського районного суду у відставці в ніч з 17 на 18 березня був здійснений розбійний напад невідомими особами, із застосуванням тортур, мотиви встановлюються. Проживав один в будинку який успадкував опісля смерті матері. Попередньо правоохоронці кваліфікують дії злочинців за ч.3 ст.187 КК України», - пише Андрій Жук.

Про даний інцидент говорили і на засіданні Ради суддів України у понеділок, 20 березня. Деталі резонансної історії розповів член Ради суддів України Тарас Багрій.

«На екс-голову районного суду Теребовлі напали три людини. На даний момент потерпілому надають медичну допомогу, тому що по відношенню до Івана Бойка застосовувалися тортури: його зв'язали скотчем, вдарили по голові, насильно кололи невідому речовину і змушували його пити. Далі, як стверджує сам потерпілий, він втратив свідомість і більше нічого не пам'ятає. Злочинцям було відомо, що потерпілий був суддею, тому що, за словами Івана Бойка, ті прямо йому сказали: «Ми знаємо, що ти - суддя. Говори, де гроші ». Але екс-голова сказав їм, що у нього немає грошей, і відразу ж отримав удар по голові », - прокоментував ситуацію Тарас Багрій.

Як стало відомо журналістам сайту «Тернополяни» від знайомих потерпілого, злочинці викрали близько півмільйона гривень та 2000 доларів США, які були у книжковій шафі. Розгледіти обличчя нападників Іван Іванович не зміг, адже в помешканні на той час не було світла.

Станом на сьогодні, правоохоронні органи провели попередню кваліфікацію злочину. Залежно від обставин, які до сих пір встановлюються, буде проведена остаточна кваліфікація. Попередньо це проникнення в житловий будинок, вчинення насильницьких дій, крадіжка майна.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Vjuices 23.03.2017, 09:28
А звідки в районного судді пів мільйона гривень нікому звісно ж нецікаво ......
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ