Читайте нас в соціальних мережах

Притула відверто пояснив, чому не буде ведучим Євробачення-2017

Вівторок, 21 березня 2017 12:11
Сергій Притула розставив всі крапки щодо конкурсу Євробачення-2017.

Емоційний пост тернопільський шоумен оприлюднив у мережі Фейсбук. Сергій розповів чому він не вестиме конкурс Євробачення-2017 та що  думає про оргкомітет та нових ведучих пісенного конкурсу.

«Давайте-но я розставлю всі крапки щодо свого НЕведення конкурсу Євробачення-2017.

Текст буде дуже довгим. Бо «крапок» багато. Але, обіцяю, цікавим!...

Я не заперечую, що у мене був контакт з представниками Євробачення. Цьому передувала дуже довга історія. Яка почалась ще з того вечора, коли Джамала перемогла у Швеції. Наступного ж дня мої друзі почали мені «капати на мізки», що я маю вести Євробачення в Києві. Мені якось ця ідея до душі не припала. Не знаю чому. Ну, ніби ж круто – Євробачення, але «в серці не тьохнуло». А я з тих людей, які покладаються на свою «чуйку».

Різні видання робили всякі рейтинги і опитування, кого б люди хотіли бачити ведучим на Євробаченні. Мені, звісно ж, дуже приємно, що я там лідирував. Але все це і заклало підвалини конфлікту, який я зараз намагаюсь розкласти по поличках.

Найбільше клопоту мені завдала рідна матір, яка, знову ж таки, начитавшись ваших опитувань і коментарів, дуже довго переконувала мене, що я маю претендувати на посаду ведучого. Що я маю за неї боротись. Зрештою, десь в кінці листопада мене набрав Олег Боднарчук, який на той момент був креативним продюсером Євробачення-2017. Місяць тому подав у відставку. Ми зустрілись і Олег, а тому чоловікові не відмовиш у дарі переконання, почав мені «на пальцях» пояснювати, чого я маю перестати «викаблучуватись» і зустрітись з представниками оргкомітету. Олег - добрий чоловік, інакше б не був режисером-постановником телеверсії «Вар’яти-шоу». Знаючи мою натуру, він почав бити по «больових точках» і, зрештою, заставив повернутись до теми ведення Євробачення лицем.

На початку грудня я зустрівся з шоу-продюсером «Є-бачення» Стюартом Барлоу і його помічницею. Ми годинку поспілкувались (як не дивно, англійською) і мені сказали, що до кінця грудня буде ще одна зустріч. За той час поки я на неї чекав, я отримав сценарій минулорічного Євробачення, щоб вичитати і мати можливість орієнтуватись у тому, з чим треба буде працювати.

В кінці грудня мені сказали, що зустріч переноситься на «після Різдва», а після Різдва мені сказали, що переноситься на кінець січня. Саме в той день я плюнув на всі ці «завтраки» і почав наповнювати гастрольний графік «Вар*яти-шоу» на березень та квітень. А в кінці січня мені вже можна було і не телефонувати, бо я чітко усвідомлював, що не встигну підготуватись до конкурсу. Бо і англійську, дійсно, треба було підтягнути (з часів мого проживання в Лондоні багато часу спливло), і з французькою заморочитись (під час ведення є франкомовні моменти), і зі сценаристами бути в постійному контакті, а на все це часу було катма!

Вам може буде смішно про це читати, але для мене перспектива пара-трійки концертів десь у Бердичіві, Ужгороді чи Трускавці, виглядає кориснішим проведенням часу, аніж підготовка до Євробачення. У мене є колектив. 10-ть чоловік. Практично у всіх сім’ї та діти. І на мені лежить обов’язок їх матеріальне забезпечення. Я не можу дозволити собі перебувати у «підвішеному» стані і чекати, коли якийсь дядя погодить чи не погодить мою кандидатуру. Тому особистий «хрест» на Євробаченні було поставлено десь на старий Новий Рік.

Якщо вже бути максимально відвертим, то для мене це Євробачення принесло б тільки зайвий «геморой». Я звик розглядати будь-який проект з позиції плюсів та мінусів…

Я мав чудову нагоду попрацювати для українського глядача ведучим національного відбору. Та робота принесла мені неймовірне задоволення і неодноразовий творчий оргазм на сцені. Фото, яким я супроводжую цей пост, є підтвердженням. Я ведучий, який любить імпровізувати, любить конкретику і орієнтується на глядачів від Чопа до Донбасу, а не від Манчестера до Вроцлава. В цьому сенсі національний відбір приніс мені в 100 разів більше дивідендів, аніж теоретична участь у Євробаченні.

Тому про своє рішення не шкодую.

Окремо хочу зазначити, що повністю підтримую рішення оргкомітету щодо вибору ведучих. Всі хлопці є професіоналами. З двома, з трьох, особисто знайомий. Остапчук – це взагалі окрема тема для розмови. Це саме той ведучий, який своєю роботою в кадрі не дозволяє таким як я, Педан, Горбунов і т.д. розслаблятись. Він дуже крутий і володіє англійською філігранно. Навіть з невеличким акцентом. Тільки не українським, а американським. Скічко бачив у роботі англійською неодноразово – вміє, тямить, не боїться, тримає руку на пульсі атмосфери тих заходів, які веде. Ну і він до здуру красивий молодий чоловік. Думаю, глядачі Євробачення це оцінять. Мірошниченка особисто не знаю, але 15-ть років стажу коментування Євробачення даремно не проходять. Людина «в тємі» і однозначно принесе користь!

На цьому закінчу свій дуже довгий спіч про добро, зло, пріоритети і корпоративну етику», - йдеться у повідомленні. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ