Читайте нас в соціальних мережах

12-річний хлопчик з Тернополя створив "пластилінову" казку про дітей з особливими потребами (відео)

Понеділок, 20 березня 2017 17:03
Хтось народжується здоровим, а в когось із цим не все гаразд. У хворої людини страждає не лише тіло, але й душа, особливо коли її ніхто не чує і не зважає на її страждання. Саме цю істину хотів донести до оточуючих 12-річний школяр з Тернополя Лесик Венгринович, який і сам є дитиною із особливими потребами.

«Так сталось, що я маю проблеми зі здоров’ям: неповноцінно володію руками та ногами, погано бачу, мені важко переходити через дорогу, грати у футбол, малювати, читати, їздити на велосипеді… Але я стараюсь і прикладаю багато зусиль. Спілкуючись із дітьми такими ж як я (з дітьми із особливими потребами), часто чую, що окрім проблем із здоров’ям над ними ще й насміхаються, їх не розуміють, з ними не хочуть дружити. На жаль, мені це знайомо… Я дуже би хотів, щоб таких людей розуміли, їм допомагали так, як це робить моя сім’я. Сподіваюсь, казка «Соловейко з одним крилом», до створення сценок до якої долучився і я з моєю сестрою, допоможе оточуючим зрозуміти як нелегко бути дитиною з обмеженими можливостями», - говорить Лесик.

За словами батьків дитини, яким належить ідея створення «пластилінової» відеоказки, цей проект насправді про наш людський світ, про сім’ї, у яких є діти з особливими потребами, про те непросте випробування справжньою любов’ю через яке проходять вони. Саме відео було зняте за мотивами казки психолога Олега Романчука «Соловейко з одним крилом».

Отож, пропонуємо увазі наших читачів роботу особливого тернопільського школяра:

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ