Читайте нас в соціальних мережах

У тернопільському драмтеатрі можуть відкрити мистецьке кафе (Відео)

Четвер, 16 березня 2017 12:55
Близько двохсот квадратних метрів усередині та чималу територію просто неба нададуть в оренду тим, хто зголоситься облаштувати в приміщення Тернопільського обласного драмтеатру мистецьке кафе-музей.

Наразі підвальне  приміщення споруди знаходиться в аварійному стані і потребує чималих вкладень, однак воно відповідає всім технічним вимогам для кафе, розповідає директор і художній керівник театру Борис Репка.

«Кожен театр має своє кафе. В Львові є свій «Комарик», його так називають, бо воно таке маленьке. Було б добре облаштувати щось подібне у Тернополі. Але у нас є декілька умов - має бути повна автономія від театру, це світло і тепло, повна автономія входу-виходу, аварійних виходів, інакше це буде заважати творчому процесу. Якщо цього не буде, ми будемо відмовлятися».

Крім того, додає Борис Репка, капітальний ремонт, який зробили б у цьому приміщенні потенційні інвестори, дозволив би зберегти якомога довше і споруду самого ж театру.

Колишнє бомбосховище, де може бути кафе, має три зали, а також технічні приміщення, до прикладу, під кладові, кухню та вбиральню.

Охочих взятися за облаштування мистецького кафе просять звертатися із пропозиціями в обласну раду, де спеціальна комісія проведе відкритий конкурс. Мистецьке кафе-музей у приміщенні театру з’явиться, якщо умови влаштують обидві сторони.

Детальніше у сюжеті ІНТБ:

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ