Читайте нас в соціальних мережах

Папі Римському подарували ікону Спаса Нерукотворного, яку створив митець з Тернопільщини (фотофакт)

Понеділок, 27 лютого 2017 16:40
Впродовж 11 днів на Тернопільщині перебувала чудотворна ікона Лику Христового з особистої захристії Папи Римського у Ватикані. За цей час до вшанувати святу реліквію часів Ісуса Христа прибуло за всі дні близько 400 тисяч вірних.

26 лютого Святіший Отець Франциск, Папа Римський, прийняв делегатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ: ректора Марійського духовного центру «Зарваниця» отця Володимира Фірмана та судового вікарія Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отця Романа Дутчака. Вони подякували Понтифіку за дозвіл на вивезення ікони в Україну, за молитву та підтримку українського народу у ці нелегкі часи.

Крім того, делегати подарували ікону Спаса Нерукотворного, яка нещодавно була написана Миколою Шевчуком, заслуженим художником України, на Другому Всеукраїнському пленері іконопису та сакрального мистецтва «Вікно у Небо. Зарваниця-2017». Представники церкви під час зустрічі навіть запросили Святішого Отця відвідати Зарваницю, яка входить до числа 20 найбільших Марійських центрів Європи».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ