Читайте нас в соціальних мережах

Бійці-добровольці у Тернополі отримають такі ж пільги, як учасники бойових дій

Неділя, 26 лютого 2017 09:50
Пільги на користування комунальними послугами у Тернополі отримають бійці, які мають статус учасника-добровольця АТО.

Рішення про підтримку воїнів добровольчих батальйонів прийняли у п'ятинцю, 24 лютого, на засіданні сесії міської ради, повідомляє «Сорока».

- У пергу чергу це відшкодування пільг за житлово-комунальні послуги добровольцям-учасникам бойових дій, які не мають статусу на загальнодержавному рівні. Вони отримають 75 % відшкодування на тих самих підставах, що й усі інші учасники бойових дій. Також збільшуємо виплату допомоги ветеранам ОУН УПА до розмірів 500 гривень, – зазначила керівник Управління соціальної політики ТМР Марія Чашка, яка стала ініціатором даного рішення.

Нагадаємо, відповідно до ч. 5 ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій передбачена 75-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами. У Тернополі працює спеціальна комісія, яка розглядає питання прирівняння статусу учасника-добровольця антитерористичної операції до прийнятого державою статусу учасника бойових дій для отримання цих та інших, передбачених законодавством пільг.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ