Читайте нас в соціальних мережах

Частину картин, які вкрали у відомого художника з Тернопільщини, повернули

Четвер, 23 лютого 2017 20:45
101 картину відомого українського художника Івана Марчука знайшли. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

«Почалося повернення картин Івана Марчука. Поки повернули 60 картин. Чекаємо до вечора ще 41», - написав він.

Нагадаємо Іван Марчук ще влітку минулого року передав свої полотна для чергової закордонної виставки в Іспанії. Виставки так і не відбулось, а картини зникли. Художник заявив про скоєний злочин до органів Національної поліції України.

Правоохоронці не називають імені шахрая, який вивіз картини Марчука з майстерні. Проте арт-колекціонер, галерист і видавець Юрій Камельков назвав його у коментарі Cultprostir: «У новинах про "зникнення" 101 роботи Івана Марчука не вказувалася, кого саме звинувачують у цьому. Але я знав, що мова йде про Ігоря Дідковського, який останнім часом займався виставками робіт Марчука. Я вирішив зателефонувати обом сторонам конфлікту і дізнатися, що насправді сталося, оскільки я добре знаю і Дідковського, і Марчука», - повідомив він.

Нагадаємо, Іван Марчук 2007 року потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який уклала британська газета The Daily Telegraph.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ