Читайте нас в соціальних мережах

Тут був наш парк: у Тернополі пікетують проти дерибану землі (ФОТО)

Четвер, 23 лютого 2017 16:10
Понад десяток людей сьогодні, 23 лютого, влаштували у парку «Топільче» акцію протесту «Деревом по генплану».

Як напередодні розповідали організатори дійств їхня мета – символічна висадити дерева в місцях незаконних забудов, що суперечать справжньому генеральному плану міста Тернопіль. Щоправда з собою активісти принесли лише одну ялинку, її висадили поблизу ТЦ «Орнава», де ведеться незаконна забудова.

«Земля ще дуже замерзла, тому важко посадити ялинку і встановити інформаційну табличку. Звісно ми це зробимо, хоча впевнена, що вже через декілька годин все це приберуть», - розповіла представниця громадського руху «Глибинний екологічний опір» Оксана Кузьменко.

Варто додати, що акцію протесту пройшла доволі мирно. Активісти жартували та багато фотографувалися. Хоча забудовник, вочевидь, готувався до гіршого розвитку подій. Біля будівництва чергувало декілька чоловіків спортивної статури, які готові були захищати свої права.

Щоправда представники громадського руху наголосили, що це попереджувальна акція. Головне відбудеться завтра, 24 лютого, на сесії міської ради.

«Ми хочемо щоб сьогодні кожен житель міста зателефонував до свого депутата і попросив його не голосувати за незаконні зміни, які хочуть протягти керівники нашого міста на сесії. На інформаційних банерах ми зашили посилання на депутатський корпус. Тобто, якщо тернополяни не знають – хто депутат від їхнього округу, то в мережі можуть знайти цю інформацію», - наголошують активісти.

Додамо, що акція протесту  «Деревом по генплану» пройшла у всіх парках Тернополя. Також громадські активісти закликають тернополян прийти завтра на сесію міської ради та спільно припинити дерибан землі у рідному місті.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #4 Леся 23.02.2017, 18:10
А Станьку ті міжусобні розборки до одного місця! :-*
Скарга
0 #3 ВАСЯ 23.02.2017, 17:55
А де Станько пропав?
Скарга
-1 #2 Ліля 23.02.2017, 17:50
І то всьо ,шо Стєпанова змогла зібрати?Цікаво скільки завтра таких під стіни ТМР прийде))) :lol:
Скарга
+1 #1 А сенс? 23.02.2017, 16:36
Я вибачаюсь, але тут вас клоунами та дурнями виставляють:
t-weekly.org.ua/.../
Скарга

Додати коментар