Читайте нас в соціальних мережах

У навчальних закладах Тернопільщини дітей перевірять на наявність видряпаних китів на руках

Четвер, 23 лютого 2017 15:05
Правоохоронці Тернопільщини занепокоєні ситуацією із «популяризацію» в країнах СНД так званих «груп смерті», в яких дітей поетапно схиляють до вчинення самогубства. Відтак, зараз у навчальних закладах краю розпочинається інтенсивна профілактична робота із школярами.

- Ми зустрінемося із освітянами та представниками охорони здоров'я, аби всі разом намітили спільні плани та завдання щодо боротьби з цією проблемою, - каже начальник відділу ювенальної превенції Петро Тихович. – Відтак, педагоги разом із психологами мають донести дітям питання небезпечних ігор в соцмережах. Хочемо, щоб лікарі періодично оглядали школярів на предмет дивних ушкоджень та порізів. Тому, звертаємося і до батьків, щоб дозволяли медикам проводити такі обстеження, а паралельно перевіряли своїх дітей вдома.

За словами очільника обласного управління Національної поліції Олександра Богомола, дорослі мають приділяти особливу увагу підростаючому поколінню та пильнувати їх, аби не сталося непоправне. Отож, що потрібно робити батькам, аби їхні діти не стали учасниками «групи смерті»?

1. Приділяти більшу увагу психологічному стану дитини;

2. Перевіряти шкірні покриви дитини на наявність пошкоджень та у разі їх виявлення з’ясовувати обставини, за яких вони з’явилися. Особливу увагу звертати на пошкодження різного роду в формі кита;

3. Перевіряти акаунти дитини в соціальних мережах, та групи до яких входить акаунт. Перевіряти вміст спілкування в приватних чатах;

4. Звертати увагу на коло осіб з якими спілкується дитина;

5. Намагатися зайняти вільний час дитини зайняттям спорту;

6. Обов’язково контролювати те, які фото – відео матеріали знаходяться в гаджетах дитини;

7. Встановити функцію (батьківський контроль) на усіх гаджетах дитини.

Коментарі  

0 #2 dex 24.02.2017, 09:02
більше реклами більше!))
Скарга
0 #1 Олько 23.02.2017, 15:18
Заборонити російські вкантакте і аднакласники!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ